Senaste inläggen

Av Sofia Olsson - 29 mars 2011 20:15


Nu är det bestämt- vi ska till World Dog Show i Paris!


 


I början av juli styr vi bilen ner mot Frankrike och WDS 2011. Det ska bli riktigt roligt, har aldrig varit i Frankrike förut. Tur är väl det, att man åker ner med Maria och Mattias, speciellt eftersom Maria både pratar och kan förstå det vackra språket. Själv är jag helt lost när det kommer till franskan.....eller, merci och bonjour kan jag. Vette fasen om jag kommer så långt på det, men ja ja.......

Många mil kommer det bli, men va gör det- kul kommer vi ha!!

ANNONS
Av Sofia Olsson - 26 mars 2011 21:21

Den 5 april ska jag gå en handlingkurs för Gerard O'Shea via Studiefrämjandet, 8 tisdagar á 4 timmar. Ser verkligen fram emot denna kurs, ska bli riktigt kul och intressant. Först och främst är det en kurs för mig och Totte, men beroende på upplägget så kommer jag försöka ta med mig Alfons och Lily. Tyvärr kommer jag missa ett kurstillfälle då jag och hundarna är i Norrland. Vi missar kurstillfället men istället så kommer hundarna visa upp sig på två stycken utställningar istället, en i Överkalix och en i Piteå. Ska bli så himla roligt att visa både Alfons och Lily igen. Sist jag ställde Alfons var på WDS 2008 och sista jag ställde Lily var 2009...... det är ett tag sen   


Men Gerard kör även drop in-träning i Tullinge på måndagar. Jag brukar passa på att åka dit när tid finnes. Jag kan varmt rekommendera det, även om man inte har några planer på att ställa ut sin hund. Detta för att det är en väldans massa hundar, stora som små, skälliga som pipiga, lydiga/olydiga- alltså ett ypperligt tillfälle att träna kontakt, passivitet etc med sin hund. 150:-/gång, men det tycker jag det är värt. 


              Totte (5mån på bilden)- morgondagens stjärna?   

ANNONS
Av Sofia Olsson - 22 mars 2011 21:37

Under kvällens promenad så kunde jag höra fåglarna nere från sjön- det om något är ett säkert vårtecken! Så skönt att slippa vantar, mössa och täcken på hundarna. Det kommer säkert komma något bakslag (vi bor ju faktiskt i Sverige) men det känns som att det inte spelar någon roll längre för våren är här för att stanna- vilket betyder att vi är ännu ett steg närmre den underbara sommaren!! 
       

Äntligen har flyttfåglarna kommit tillbaka till Kagghamra

Av Sofia Olsson - 16 mars 2011 22:36


I måndags var jag med alla tre hundar på Redog i Västerås. Ville bara att Stefan skulle känna/klämma igenom alla tre och se om dom mådde bra fysiskt- och att dom mådde bra!


Först ut var Alfons.......... "Vilket musklepaket, han har två filéer till rygg"- sa Stefan. Han klämde/kände/bände, nästan så att jag trodde att Alf skulle gå sönder, men icke. Han tittade på Alfons rörelser i både skritt och trav, inga problem där inte. Men som jag alltid har tyckt, så vrider Alfons sitt högra knä en aning utåt när han skrittar, vilket Stefan höll med om. Men det är så pass lite och knappt märkbart att det inte har någon som helst påverkan på han. Alfons belastar sin vikt jämnt fördelat på alla fyra ben- skönt! Stefan var riktigt imponerad av både hans fysik och hans mentalitet....... " Gud, vilken himla trevlig hund, jag får göra precis vad jag vill med han"- sa Stefan flera gånger. Och det är så han är- genomsnäll och accepterar allt hantering. 


Måste erkänna, att när jag gick ut med han till bilen för att hämta Lily, så kände jag mig så förbaskat stolt. Stolt och så oerhört glad över att äga en sådan toppenhund!

  


Igår, tisdag, var det dax för en annan hälsokoll för Alf- patella och ögon.

Denna gång åkte vi till Norrtälje Djurklinik för att låta Ann Lundqvist kolla patella och Björn Ekesten ögonlysa. Resultatet blev UA på båda undersökningarna, great!

Även denna gång fick han mycket beröm för sin mentalitet. Känner mig jävligt glad, rent ut sagt!   

Av Sofia Olsson - 16 mars 2011 22:18

Garpenborgs Unicornico Atomico

s52170/2004


  


Född: 2004-07-15   


HD: C

AD: UA

HC: gen clear

Patella: UA, 2011-03-15 (6 1/2år)

Ögonlyst: UA, 2011-03-15 (6 1/2år)

L2HGA: gen clear

Höjd: 42cm


MH: Känd mentalstatus, 1:a på skott

Utställning: 1 Cert, 1 BIR

Lydnad: 2* 1 förstapris i Lkl 1


Övrigt: Testad negativt för demodex, i samband med forskningsprojektet.
Av Sofia Olsson - 13 mars 2011 12:54

.....då packar jag bilen och styr norrut, mot Norrtälje. För även om jag inte håller på med hästar längre, så måste jag fylla på mitt "hästförråd". Och bästa sättet att göra det på, är att åka till mina vänner och deras hästar och hälsa på. Ibland känner jag för att ta upp ridningen igen, men som det är nu så finns inte tiden- tyvärr!

Jag saknar inte träningsridningen så mycket, utan det är det att bara strosa runt i stallet och fixa- borsta hästarna, arbeta hästen från marken, småfixa, ta en barbackatur ut i skogen och galoppera över fälten så tårarna rinner.


Ja, någon gång ska jag flytta till min lilla gård och skaffa mig en fin nordis.   

Coco Chanel, äg Sara Rothman

Av Sofia Olsson - 11 mars 2011 21:58

När Lily var ett år diagnostiserades hon med sjukdomen EPI/Pancreatit. Först kändes det som hon fick en dödsdom- men så var inte fallet. Det är en obotlig sjukdom som kräver livslång medicinering, precis som för människor. Men som alla djurägare vet, så går det inte att få något högkostnads rabatt på medicinen. Det är väl också den vanligaste anledningen till varför människor väljer att ta bort sina djur som har drabbats av denna sjukdom- just pga av den höga kostnaden som det faktiskt blir.

Visst har jag också tänkt den tanken, har jag verkligen råd? Men jag har valt att se till att jag har råd. Men det finns några andra personer som aldrig skulle acceptera att jag tog bort en "frisk" hund pga pengar- mina föräldrar. För det är faktiskt så, förtutom hennes sjukdom så är hon fullt frisk. Men en sak som jag faktiskt inte visste, vilket jag fick lära mig i höstas, var att det kan bli så att dom kan ha problem att ta upp olika vitaminer. 


Lily har aldrig varit en jätte tuff tik men det sista året så hade hon blivit mer tillbakadragen, känslig för ljud, tappat ork och väldigt väldigt låg. Tankarna gick så långt att jag faktiskt började fundera på om hon skulle få somna in. En hund ska inte behöva vara så rädd och låg som hon var- hon tyckte inget var roligt längre. Allt vart ännu värre när Totte flyttade in. Hon var LIVRÄDD för honom. Ok att hon kanske skulle tycka han var lite obehaglig, men hon var livrädd som sagt. Hon var tom så rädd att jag trodde att hon skulle bita honom, ordentligt! Många samtal och diskussioner vart det- var det jag som hade gjort något fel, ska jag omplacera henne, skulle jag bli tvungen att avliva henne? Till slut så åkte jag in med henne till veterinären för att ta ett blodprov och kolla att allt var bra. Efter ett par dagar så ringer vet och säger- "Hon har kraftig brist på vitamin B12". Det är tydligen inte helt ovanligt att det blir så när dom har den sjukdomen hon har. Så i samråd med veterinären så påbörjade hon en behandling som bestod av ett antal injektioner av vitamin B12. Vitamin B12 är en väldigt viktigt vitamin, utan den så kan man som människa drabbas av depression, trötthet, stickningar i armar och ben mm. Men nu, 5st sprutor senare är hon som en ny hund- galet pigg, busig, framåt OCH helt galen i Totte. Dom leker som två idioter ibland. Men det känns så skönt att vi till slut hittade felet och att det faktiskt är ett sådant litet problem att fixa till.


Så nu är min lilla tjej världen mysigaste och piggaste tjej   Känns så skönt att jag inte behövde ta det tunga beslutet att avliva henne. För goare och lättare tik får man nog leta efter- Världens bästa Lily!

                                      


Av Sofia Olsson - 8 mars 2011 17:29


 Farbror grånos- mitt lilla energiknippe!                       


Tack Maria, för min underbara röda riddare   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se